Gids voor hondenverzorging

Als huisdiereigenaar ben je verantwoordelijk voor het welzijn en geluk van je trouwe viervoeter. Honden zijn voor veel dingen van ons afhankelijk, ook voor voedsel, dus het is belangrijk om ze een voedzaam en uitgebalanceerd dieet te geven. Bekijk onze Blog-sectie – Paws for Thought – waar we regelmatig informatie plaatsen over alle aspecten van de gezondheid en het welzijn van honden.


Je hond voeren

Om een ​​optimale gezondheid te bereiken, moet het dieet van uw hond de juiste balans van eiwitten, vezels, koolhydraten, vitamines, mineralen, vetten en oliën bevatten. Lijkt een beetje overweldigend? Gelukkig voor jou hebben we hier bij Naturo de perfecte recepten die allemaal zijn uitgewerkt om een ​​100% natuurlijke, complete maaltijd voor je hond te bieden.

Het is geheel aan uw voorkeur of u uw hond een dieet geeft van alleen nat- of droogvoer, of een mengsel. Overleg met uw dierenarts wat u denkt dat de beste optie is voor uw hond.

Over het algemeen worden volwassen en senior honden twee keer per dag gevoerd. Er zijn echter verschillende factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid voedsel die een hond nodig heeft, waaronder (maar niet beperkt tot):

 • Leeftijd
  Ras
  Gewicht
  Niveau van activiteit
  Dieetwensen

Onze interactieve voergids geeft u een indicatie hoeveel u ze van hun favoriete Naturo-product moet voeren. U moet ook rekening houden met eventuele traktaties die u ze geeft.

Naast hoeveel ze eten, zijn er nog een paar andere richtlijnen als het gaat om het voeren van uw hond:

 • Er moet dagelijks vers water worden verstrekt
 • Er moeten aparte kommen zijn voor water en voedsel
 • Eten moet op kamertemperatuur worden geserveerd
 • Droog hondenvoer moet worden bewaard in een schone, droge omgeving
 • Eenmaal geopend, moet Nat Hondenvoer in de koelkast worden bewaard. Naturo is tot 72 uur houdbaar in de koelkast. Na deze periode moet nat hondenvoer worden weggegooid
 • Geef uw honden geen voer bedoeld voor katten
 • Geef uw hond geen broze botten, bijvoorbeeld kippenbotten
 • Houd het gewicht en de eetlust van uw hond in de gaten. Als er wijzigingen of zorgen zijn, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor overleg

Het gedrag van uw hond

Samen met de wereldberoemde hondengedragstherapeut Leon Towers en psychotherapeut Jax Beatty hebben we de eerste mensen- en hondenbegeleidingsdienst in het VK geleverd.

Sessies behandelden onderwerpen zoals:

- Hernieuwde verwachtingen van het ouderschap van huisdieren

- Verlatingsangst

- Nieuwe relaties

Je kunt deze sessies bekijken en een buitengewoon inzicht krijgen in de geest van onze viervoeters op onze Relatie Houndselling-pagina.