Natuurlijke ingrediënten voor honden

ESSENTIËLE PROTEÏNEN

Naturo hondenvoer onderscheidt zich door een hoge hoeveelheid aan dierlijke proteïnen. Alle vleesproteïne komt van dieren die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Naturo natvoer bevat 60% vlees van zowel enkele als duobronnen.

VOORDELEN: Bouwblokken voor gezonde spierontwikkeling

Kip - Uitstekende proteïnebron voor spieropbouw en ondersteunt gezond gewicht.

Eend - Makkelijk verteerbare, alternatieve proteïnebron. Goede bron van vitaminen en mineralen. Ideaal voor honden die gevoelig zijn voor gewone proteïne.

Kalkoen - Zeer smakelijke, uitstekende proteïnebron vaak gebruikt in seniorenrecepten.

Lam - Eenvoudig verteerbaar met grote hoeveelheden van het mineral zink. Dit is belangrijk om een tekort aan zink te voorkomen, bij honden heet dit zinkreactieve dermatose.

Zalm - Zeer goed verteerbaar, vetarm en vol vitaminen. Zalm bevat omega 3 en omega 6 vetzuren. Bekende voordelen hiervan zijn verzorging van huid en vacht en ondersteuning van hartfuncties.

VEZELS EN KOOLHYDRATEN

Vezels uit rijst en groenten helpen bij darmgezondheid en koolhydraten zijn een goede bron van omzetbare energie voor honden. Indien de voedingsstoen goed worden opgenomen, dan kunnen de plantaardige componenten goed worden getolereerd. Naturo is ook verkrijgbaar in graanvrije hondenvoerrecepten.

VOORDELEN – Energiebronnen voor kracht en uithoudingsvermogen.

Bruine rijst - Een niet-allergene bron van vezels en energie in de vorm van makkelijk verteerbare koolhydraten, mild voor de hondenmaag. De proteïnekwaliteit is ook goed vanwege het relatief hoge niveau aan aminozuur lysine.

Wortels - Een natuurlijke bron van mbetacaroteen waarvan de hond vitamine A maakt en die fungeert als anti-oxidant ter voorkoming van ziekte en infectie. Gedroogde cichoreiwortel – Stimuleert de groei van goede bacteriën in het darmsysteem. De extra component in cichorei, oplosbare vezels, ondersteunt een goede stoelgang.

Erwten - Een ideale bron van voedingsstoen zoals vitamine A en K en magnesium en fosfor voor gezond bloed, botten en spieren.

Aardappels - Hoog in koolhydraten en een uitstekende bron van energie. Bevatten ook vezels, vitamine C, vitamine B complex en ijzer. Gedroogde tomaten – Tomaten bevatten lycopeen, een krachtige anti-oxidant. Dit beschermt de lichaamscellen tegen beschadiging en versterkt het immuunsysteem.

Gedroogde tomaten – Tomaten bevatten lycopeen, een krachtige anti-oxidant. Dit beschermt de lichaamscellen tegen beschadiging en versterkt het immuunsysteem.

VITAMINE & MINERALEN

Een uitgebalanceerd, gezond dieet voorziet niet alleen in proteïne, vetten en koolhydraten maar focust ook op vitaminen en essentiële stoen zodat uw huisdier met de perfecte mix van natuurlijke ingrediënten wordt gevoed.

VOORDELEN: Draagt bij aan een gezond immuunsysteem.

Essentiële vitaminen - Vitaminen A, D en E worden aangeboden in beschermde vorm en dragen bij aan een gezond immuunsysteem. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen, vitamine D helpt het lichaam bij het absorberen van calcium voor sterke botten en vitamine E is een vetoplosbare anti-oxidant die het immuunsysteem een boost geeft.

Gedroogde basilicum – Bevat anti-oxidante eigenschappen, essentieel voor optimale gezondheid.

Gedroogde kelp - Een goede bron van mineralen waaronder kalium, calcium, magnesium, ijzer en jodium.

Zink - Een essentiële mineraal voor goede gezondheid.

Mangaan - Ondersteunt groei en ontwikkeling.

Selenium - Verstrekt het immuunsysteem.

Jodium - ondersteunt het metabolisme van uw hond.

VETTEN EN OLIËN

Essentiële vetzuren zijn nodig voor botten, tanden, haar, vacht, spieren en immuunsysteem maar ook voor spijsverterings-, voortplantings-, en cardiovasculaire functies.

VOORDELEN: Houdt huid en vacht in topconditie.

Zalmolie - Bevat grote hoeveelheden omega 3 voor gezonde huid en glanzende vacht.

Zonnebloemolie - Laag in verzadigde vetzuren en rijk in omega 6 voor gezonde huid en glanzende vacht.